רמאים, הונאה והתנהגות חשודה

רמאים, הונאה והתנהגות חשודה

למרות שיש לנו אמצעי בטיחות כדי להגן על החברים שלנו, עדיין חשוב תמיד להיות זהיר בכל פעם שנפגשים ומתקשרים עם אנשים דרך האינטרנט.

העצות הבאות לבטיחות באינטרנט יכולים לעזור לך לשמור על בטיחותך מפני רמאים פוטנציאליים או התנהגות חשודה.

  1. אל תמסור מידע על עצמך לחברים אחרים שאינך מכיר היטב או בוטח בו. היזהר עם מידע אישי כגון פרטי דרכון, כתובות מייל, מספרי טלפון, קורות חיים וכו'.
  2. אם פונה אליכם ארגון, ראשית עליכם לברר מידע נוסף על הארגון. אם אינכם מצליחים למצוא מידע על הארגון, עליכם להיזהר מהונאות אפשריות.
  3. לעולם אל תעבירו כסף למישהו שמעולם לא פגשתם ולעולם אל תקבלו כסף ממישהו לפני שעבודת הבייביסיטר בוצעה. במקרה זה כמעט תמיד מדובר בהונאה.
  4. היזהרו מסיפורי התייפחות. זה יכול להיות, למשל, סיפור על בן זוג שנפטר. לעתים קרובות הרמאים עשויים להשתמש בסיפורים מסוג זה כדי לנסות לשחק עם הרגשות שלך ולשכנע אתכם להעביר כסף.
  5. תמיד היפגשו לפני ההזמנה הראשונה. וודאו כי פגישת ההיכרות נמצאת במקום ציבורי. אם אתם לא סומכים על האדם אתם יכולים פשוט לעזוב בקלות.
  6. היו חשדניים כאשר חבר מתקשר בעילום שם או עם מספר טלפון זר. לרוב החברים יש מספר טלפון מקומי.
  7. אל תעביר/י כסף באמצעות אפליקציות תשלום לא מוכרות. הרמאים משתמשים לעיתים קרובות באפליקציות תשלום מזויפות המובילות לדף מזויף על מנת לגלות את פרטי הבנק של הקורבנות.
  8. לעולם אל תקבלו עבודה מאדם שמעולם לא פגשתם. משפחות אמיתיות ירצו לפגוש אתכם קודם ולראיין אתכם באופן אישי לפני שהם יעסיקו אתכם.
  9. לעולם אל תשלמו עבור בדיקת רקע ואל תשתמשו בשירות בדיקת רקע שאתם לא מכירים. רמאים יכולים להיות מאחורי השירותים הללו בעצמם ולגנוב את כספכם או במקרה הגרוע ביותר לגנוב את המידע האישי שלכם.
  10. סמוך על האינסטינקטים שלך. אם משהו נראה טוב מכדי להיות אמיתי, הוא כן. אם עדיין יש לך ספקות לגבי האותנטיות של האדם, אל תהסס לפנות אלינו. נשמח להציץ עבורך בפרופיל החבר ולתת לך עצות.

האם אתה חושד בהונאה או בהתנהגות חשודה?

אם אתה חושד בהונאה או רואה משהו חשוד, דווח לנו על כך מיד. אנו נחקור ובמידת הצורך נחסום את חשבון החבר.

אנו ממליצים לך תמיד להגיש תלונה במשטרה כאשר אתה חושד שאתה קורבן להונאת זהות.

שירות לקוחות